Volg ons op facebook
 • *Onder voorbehoud van omstandigheden die de productie zouden kunnen vertragen of verhinderen zijn de hierna genoemde publicatiemaanden schattingen en kunnen veranderen.

   

  Hoe word ik abonnee?
  Voor €75 zenden wij u de publicaties die wij jaarlijks verzorgen. Drie boeken waarin vorm en inhoud fraai op elkaar aansluiten. U wordt abonnee door het jaarlijkse abonnementsgeld à €75 over te maken op bankrekeningnummer NL50ABNA0616515073 t.n.v. AFdH Uitgevers, Haaksbergerstraat 405 Enschede. Het abonnementsjaar loopt van 1 juli tot 1 juli.

  Bij buitenlandabonnees (binnen de EU) brengen wij €25 extra in rekening (vergoeding porti). Helaas kan dit niet anders (50% van het totaal aan porti per abonnementsjaar betalen wij als AFdH.

  Elke nieuwe abonnee ontvangt Rinus als welkomstgeschenk.

   
 •  

  De boeken voor jaargang 2016-2017

   
 • Oktober 2016
  luxe paperback
  geïllustreerd
  in kleur
  ca. €29,50

  Boschdriessen

   

  Wild en bijster land II – Het Deelerwoud
  Toen we in 2012 aan Wild en bijster land begonnen, zei Machiel Bosch, natuurbeheerder van Planken Wambuis, dat er ook een tweede deel moest komen waarin het Deelerwoud centraal staat. Dat boek is in de maak en zal 30 oktober 2016 verschijnen onder de titel Wild en bijster land  II – Het Deelerwoud. Het omvat een uitgebreide geschiedenis van het voormalige landgoed Deelerwoud. Machiel Bosch, Clemens Driessen en Martien Frijns bespiegelen in vier lange wandelingen over thema’s als faunabeheer, wildgarantie, lerend beheren, de exoot als vluchteling, rewilding, nieuwe natuur in de oksels van snelwegen, et cetera.

   
 • Eerste kwartaal 2017
  gebonden
  geïllustreerd
  ca. 28,50


  Stefanzweig2

   

  Stefan Zweig – Buchmendel
  In mei 2015 overleed Kurt Löb (illustrator, typograaf en schrijver). Twee verhalen van Stefan Zweig vond hij onmisbaar en bijzonder: ‘De onzichtbare verzameling’ waarin de echtgenote van een blinde verzamelaar zijn kostbare grafiekcollectie tegen dumpprijzen verkoopt en er niet rijker maar juist armer van wordt. Een verhaal over de gevolgen van de geldcrisis in Duitsland en Oostenrijk na de Eerste Wereldoorlog. In ‘Buchmendel’ ontmoeten we de Oekraïense Jood Jacob Mendel, een antiquaar die illegaal in Wenen verblijft en daar de negatieve, zeer herkenbare gevolgen van ondervindt. De verhalen voegen wij in één band samen, in een nieuwe vertaling van Ton Naaijkens.

   
 • Eerste-tweede kwartaal
  2017
  luxe paperback
  geïllustreerd
  ca. €28,50

  Tonouwehand

   

  Biografische schets Harry Bannink
  Kunstredacteur en muzikant Ton Ouwehand werkt aan een biografische schets over Harry Bannink, de man die de muziek bij duizenden liedjes van grootheden als Annie M.G. Schmidt, Willem Wilmink en Wim Sonneveld componeerde en elke avond bij De Stratenmakeropzeeshow achter de piano zat. Ouwehand speurt naar de zichtbare en onzichtbare tekenen van zijn nalatenschap en ondervraagt kenners en liefhebbers van Banninks werk zoals Aart Staartjes, Henny Vrienten, Joost Prinsen, Jenny Arean, Joop van den Ende en vele anderen.

   
 •  

  Welke boeken ontvang ik nog in 2015-2016?

   
 • September 2016
  geïllustreerd
  met foto's van Bas Uterwijk
  €12

   

  Jente Posthuma en Bas Uterwijk
  Het vierde en voorlopig laatste deeltje van de 250-reeks is Probeer een beetje goed over me te denken. Het is een indrukwekkende coproductie van schrijfster Jente Posthuma en haar man, fotograaf Bas Uterwijk, klein van omvang maar groot van impact. Bas’ vader pleegde suïcide. In dit boek documenteert de zoon in prachtige foto’s wat hij zag na het overlijden, en Jente schreef op wat Bas zei.

  ‘Ik droom weleens over mijn vader, dat hij er nog is. Eerst ben ik blij en dan wordt hij de trieste vader die dood wil. Niemand denkt: zo wil ik sterven. Je moet dan verschrikkelijk ongelukkig zijn. Als mens ben je voorgeprogrammeerd om te blijven leven, maar ik vind dat je jezelf niet hoeft te kwellen. Ergens ben ik trots op hem, dat hij de ballen heeft gehad. We deden alles op onze eigen manier in mijn familie. Dat heeft hij ons geleerd. Dat heeft hij nu ook gedaan.’
  [fragment]

   
 • September 2016
  gebonden
  geïllustreerd
  ca. €39,50


  Snijdersdavis

   

  A.L. Snijders vertaald door Lydia Davis
  AFdH zou AFdH niet zijn als er ook dit jaar geen Snijdersboek op de rol staat. We gaan A.L. Snijders en de Amerikaanse zeer succesvolle kortverhaal-schrijfster Lydia Davis in een boek samenbrengen. Sinds 2011 vertaalt zij het werk van Snijders in het Engels. Haar vertalingen van zijn zkv’s zijn gepubliceerd in belangrijke Amerikaanse, Canadese en Engelse literaire bladen. In dit luxe, bibliofiele boek komen 72 zkv’s uit de periode 2006-2016, de persoonlijke keuze van Lydia Davis. Schrijver L.H. Wiener, anglist en kenner van de literaire wereld van Snijders, las de vertalingen. Hij levert een korte bijdrage over het vertalen van de zkv’s.

   
 •  

  Het was weer een enerverend boekenseizoen, 2015-2016
  We blikken kort met u terug


  In oktober 2015 onthulden we samen met Saxion Hogescholen het Willem Brakman-monument in Enschede. Ter gelegenheid daarvan maakten wij Naar boven met Willem Brakman in 99 exemplaren met Volkskrant-recensent Arjan Peters. In november 2015 gaven we CV van Carel Helder uit. In dezelfde maand reisde A.L. Snijders rond als ambassadeur van het zeer korte verhaal voor de Campagne Nederland Leest. Hij stelde de cadeaubundel zkv’s samen die in 500.000 exemplaren verspreid is in Nederland. In december 2015 stuurden we u Kleintje Boek & Wereld van Paul Abels als nieuwjaarsgeschenk en in februari 2016 verstuurden we het eerste en tweede deeltje uit de ‘250-reeks’, van de hand van Wieke Drieboog en Caroline van Keeken. In april 2016 overleed tot onze ontzetting Wim Brands, die deel 3 van de 250-reeks voor ons zou schrijven. Mei 2016 bracht ons Jatti. Moord in het Paradiso van het Oosten, de hippieroman van Marco Krijnsen, en afgelopen maand verscheen Rogge en wilde rijst door Ton Verstegen. Op /nieuws.aspx leest u alles over deze evenementen en boeken terug.

  Alle abonnees die een van de bovengenoemde titels hadden aangekruist op hun keuzeformulier hebben het boek inmiddels ontvangen. We hebben weliswaar flink ons best gedaan, het afgelopen jaar, maar toch is het niet gelukt om onze belofte waar te maken dat ieder van onze abonnees de boeken uit zijn of haar keuzelijst ontvangt. Dat vinden we zeer vervelend. ‘Met de kennis van nu’ zeggen wij: het was te veel hooi op de vork voor twee mensen en er waren externe omstandigheden die buiten onze macht lagen. Het spijt ons dat sommigen van u nog niet de gekozen en beloofde titels hebben ontvangen.

   

Hieronder kunt u zich aanmelden als nieuwe AFdH-abonnee. Wij sturen u na ontvangst van deze gegevens het welkomstgeschenk toe en sluiten een factuur voor het abonnement bij.

Achternaam:  
Tussenvoegsel:
Voornaam:  
Bedrijfsnaam: (optioneel)
Straat + huisnummer:  
Postcode:  
Plaats:  
Telefoon:  
E-mailadres:  
 

Martien Frijns

Paul Abels